#VISTÄLLERUPP

Image
Image
Image

 #viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. #viställerupp är också ett sätt för oss att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

Image
Image

Vi är nu 26 lag i SHE och Handbollsligan som tillsammans bestämt oss för att göra mer för vårt gemensamma samhälle. För våra barn och ungdomar. Vi vill tillsammans bli en ännu viktigare samhällsaktör. För oss är fair play lika självklart på som utanför planen. Vi ställer upp!

#viställerupp är en manifestation för de samhällsinsatser som klubbarna i SHE och Handbollsligan idag genomför. #viställerupp är också ett sätt för oss att kommunicera de positiva värden som handbollen står för. En handbollsspelare ställer upp för sina medmänniskor både på och utanför planen.

#viställerupp innefattar klubbarnas arbete inom Hälsa, Integration och Inkludering. Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån de utmaningar och möjligheter man har på sin lokala marknad. Tillsammans manifesterar vi detta under parollen #viställerupp.

 

#viställerupp i Skövde HF

Skövde HF vill stötta samhället vi bor och verkar i genom att ge tillbaka i ett antal olika aktiviteter och projekt. Vi kommer tillsammans med våra samarbetspartners arbeta för att ta ett större ansvar i samhället.

Våra ambassadörer: Nora Jakobsson Van Stam och Hanna Edvardsson är föreningens språkrör och är också del i utformningen av vårt #viställerupp.

Image

Det ska bli väldigt roligt att få vara en del av Svensk handbolls satsning, att genom den bästa sporten som finns skapa ett ännu finare och bättre samhälle.

- Nora Jakobsson Van Stam

HÄLSA

Image

Handbollsträning för över 300 barn och ungdomar


Vi lägger årligen 10 000 mantimmar på barns idrottande. Det innebär friska barn som utvecklas i vår miljö. Genom att verka för att barn och ungdomar rör på sig och fortsätter spela handboll länge motverkar vi risken att de hamnar i utanförskap vilken kan kosta så mycket som 15 000 000 kr.*

Samtliga ungdomsledare (ca 50 stycken) är 100% ideella. Vi vill kunna utveckla fler kompetenta ledare genom att skicka dem på tränarutbildningar. Utbildning kostar föreningen ca 1000kr för basutbildningen upp till 9000kr per elev för TS2 som är för de äldre lagen.

Genom att stötta #viställerupp i Skövde HF så bidrar ni till att öka antalet utbildade ledare i föreningen.

INTEGRATION

Image

Öka antalet invandrartjejer som provar handboll

Vår handbollsskola är starkt förknippad med de boendemiljöer där många barn med invandrarbakgrund befinner sig. Varje år försöker vi attrahera barn i dessa miljöer att prova på handboll och integreras med barn från andra stadsdelar i Skövde.

Skövde HF vill verka för att antalet flickor som spelar handboll med invandrarbakgrund. Vi har en låg representation av dessa tjejer och vill försöka göra något åt det.

Vi besöker grundskolan i Ryd och presenterar vår förening för dem samt bjuder in dem till att prova handboll. Vår handbollsskola är placerad i Södra Ryd och det gör det enkelt för barn att prova på handbollen i deras egen miljö. Vi vill lämna ut informationsblad på olika språk för att föräldrar till barnen ska kunna läsa om föreningen mm. Tillsammans med unga handbollsspelare och våra seniorer försöker vi locka unga flickor från andra kulturer att prova handboll.

INKLUDERING

Image

Handboll för alla

Handbollen är för alla. Därför kommer vi under 2021introducera ett handboll-för-alla-koncept där människor med intellektuellt funktionshinder får möjlighet att träna handboll. Handbollen blir lite annorlunda men fortfarande så kul.

Tillsammans med Svenska Handbollsförbundet och Danska Lykkeliga så har vå bra stöd i att kunna genomföra ett antal prova-på-tillfällen under våren 2021.
Image

Bli en del av #viställerupp

Vill ni bli en del av vår satsning inom #viställerupp? Vi söker partners som vill hjälpa till med resurser så våra satsningar ger riktit bra resultat. För detta krävs människor med engagemang, pengar för att dessa människor skall kunna ta ledigt från sitt arbete mm.

För varje satsad krona kan vi förbättra resultatet av vårt engagemang.

Logga in

Välkommen till Skövde HFs sponsorplats på webben.